Aanmelden voor een pup

Foto van Jara als pup, ca. 6 weken oud, met een knuffeldier.
Jara op de bank bij de fokker.

De aanschaf van een pup is veelal een emotionele aangelegenheid.
Om voor een pup van Oudduitse Herder Kennel “Van het Norgerholt” in aanmerking te komen, zijn een aantal ‘spelregels’ door mij opgesteld. Hiermee hoop ik voor ú als aspirant koper maar ook voor mijzelf als gewetensvol fokker teleurstellingen te voorkomen.

1
Na een eerste contact – telefonisch of per mail – verzoek ik u vriendelijk het aanmeldingsformulier ingevuld en ondertekend aan mij op te sturen.

2
Hierna stel ik een persoonlijke kennismaking zeer op prijs. Immers u wilt toch zeker de moederhond zien voordat u daadwerkelijk besluit een pup te nemen? Tijdens dit bezoek worden een aantal zaken besproken. Hierdoor krijg ik een beeld van uw situatie en verwachtingen. Eveneens bent u in de gelegenheid mij van alles en nog wat over mijn hond en het ras te vragen.

3
Uiteraard zal ik als fokker proberen zo veel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur(en).
Echter de uiteindelijke toewijzing wordt door mij bepaald.

4
Ik werk met een koopcontact. Voor u als koper vooral belangrijk omdat de afstamming en omschrijving van de hond vermeld staat, alsmede gezondheidscertificaten en DNA profiel van één of beide ouderdieren, voor zover aantoonbaar.
Verder wordt de koop beschreven, een aantal ontbindende voorwaarden, eventuele herplaatsing, verzorging en opvoeding.

5
Uiteraard krijgt u een lijst mee met voedingsschema, opgroei- en opvoedingstips etc. Stambomen worden na ontvangst z.s.m. doorgestuurd.
Let wel: In tegenstelling tot bijvoorbeeld in Duitsland wordt de Oudduitse Herder in Nederland niet erkend. Dit impliceert dat u géén Raad van Beheer-stamboom ontvangt maar een door de  rasvereniging afgegeven stamboom.